Telegram Group Search
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔸مرگ‌های مشکوک
طالقانی ؟!

مصاحبه ی پزشک آیت الله طالقانی

@nehzatazadiiran
🔸منتشر شده در توییتر محمد توسلی

🔹دبیرکل نهضت آزادی ایران

@nehzatazadiiran

حکم اعدام توماج صالحی‌ و به زندان انداختن بسیاری از منتقدین حاکمیت چون تاج‌زاده‌، سعید مدنی‌، نرگس محمدی‌ و... اگر با هدف خاموش‌سازی صدای اعتراض جامعه بویژه زنان و نسل جوان انجام می‌شود، تاکنون پیامد معکوس داشته و خواهد داشت.
زندانیان سیاسی و عقیدتی را آزاد کنید.
#نه_به_اعدام

@nehzatazadiiran
🔸مصدق، احیاگر شوراها

🔹به مناسبت ٩ اردیبهشت،‌ ‌روز شوراها

@nehzatazadiiran

مصدق در جهت گسترش آزادی های دموکراتیک و مشارکت شهروندان نهادی را که از زمان آغاز مشروطه در دوران پهلوی اول و حکومت متمرکز او به اصطلاح «خاموش» شده بود دوباره زنده کرد. او قانونی را صادر کرد که بر اساس آن اعضای و شورای محلی باید از ساکنان همان منطقه بوده و با رای مخفی انتخاب شوند و شهردار را انتخاب کنند پیش از آن اعضای شورا از جامعه محلی نبودند و بیشتر منصوب می شدند
بدین ترتیب در دوران نخست وزیری مصدق ۳۰ شورای شهر انتخاب و شروع به فعالیت کردندو١٩ هزار شورای ده تاسیس شد.

@nehzatazadiiran
🔸چرا نمی‌شود با حامیان ظلم بحث منطقی کرد؟

🔹هانا آرنت

🔹منبع : کتاب توتالیتاریسم

@nehzatazadiiran

📌وقتی حکومت هیتلر مشغول نسل‌کشی فجیع ۶ میلیون یهودی در سراسر اروپا بود، نه تنها یک نفر آلمانی به این موضوع معترض نبود بلکه از این اقدامات حمایت هم می‌کردند! نکته جالب اینکه در آن برهه زمانی، بحث منطقی با مردم آلمان اصلآ جواب نمی‌داد و اکثر آن‌ها این جنایت‌ها را برای سعادت مردم آلمان و حتی مردم جهان توجیه می‌کردند.

📌"هانا آرنت" در کتاب "توتالیتاریسم" می‌گوید: انتظار بحث منطقی با حامیان حاکم ظالم هرگز جواب نمی‌دهد. به‌خاطر اینکه به واسطه "ایدئولوژی" دو چیز در آن‌ها مُرده:

۱) خودانگیختگی
۲) خصایص انسانی

📌وقتی خودانگیختگی از بین‌ می‌رود، آن بخش از مغز که مسئول "تفکر انتقادی" است، انگار خاموش می‌شود. وقتی قابلیت تفکر نقادانه از بین می‌رود، فرد نمی‌تواند بر اساس ارزش‌های اخلاقی و انسانی درون‌زای خودش اتفاقات را بسنجد. در واقع ترازوی ذهنی این آدم‌ها، فقط با ایدئولوژی حکومت، خوب و بد را می‌سنجد.

📌در جنگ‌جهانی دوم دستگاه تبلیغاتی آلمان به مردم تلقین کرده بود که یهودیان عامل بدبختی آلمان و جهان هستند. ذهن مردم آلمان هیچ‌وقت نمی‌پرسید که نسل‌کشی یهودیان، انسانی است یا نه. چون ترازوی ذهنی‌شان این طور می‌سنجید که آن‌ها موجودات پلیدی هستند که باید نابود شوند.

📌وقتی خصایص انسانی از بین‌ می‌رود، آدم برای انجام هر کاری که هم‌جهت با ایدئولوژی حکومت باشد، آماده‌ست؛ بدون اینکه فکر کند آن کار چقدر اخلاقی‌ و انسانی ست. یهودی‌ها زنده‌زنده داخل کوره‌ها سوزانده می‌شدند ولی هیچکس اعتراضی نداشت. ولی غیر از آلمانی‌های آن دوره، احتمالا همگان در طول تاریخ  قضاوتشان این است که این اتفاق چقدر نفرت‌انگیز و غم‌انگیز است.

📌ایدئولوژی، انسانیت را از آدم‌ها سلب کرده بود. ذهن آلمانی‌ها این شکلی شده بود: موقع قضاوت در باره هر اتفاقی، تفکر و احساس‌‌شان تعطیل می‌شد و قضاوت ایدئولوژی حاکمیت، جانشین می‌شد. گرایش ایدئولوژی حاکمیت، تعیین می‌کرد که کدام اقدام خوب و زیباست و کدام اقدام نفرت‌انگیز و زشت.
ایدئولوژی، "انسانیت" و "اخلاق" آلمانی‌ها را به خدمت "ماکیاولیسم" در آورده بود. برای آلمانی‌های دوره نازی هر وسیله‌ای که باعث رسیدن به "هدف" مورد نظر حکومت بود، موجه، بدیهی، مجاز و مشروع بود.

@nehzatazadiiran
🔸"طرح نور" یا سفیران تاریکی ، نفرت و کینه

🔹
فاطمه گوارایی

@nehzatazadiiran

📌آغاز سال جدید با اعلام محدودیت شرعی و قانونی “داشتن حجاب” و حرام شرعی و سیاسی خواندن “کشف حجاب “همراه شد و این ادامه همان استراتژی چند لایه ، چند وجهی و چند ابزاری " بازدارندگی " جمهوری اسلامی در بعد از سرکوب جنبش مهسا در مواجهه با مطالبات و خواسته‌های طیف‌های بی‌شماری از مردم ایران و به طور مشخص زنان به شمار می‌رود.

📌حکومت با اطلاق موضوع زنان در استراتژی دشمنانش تاکید کرد که در این باره "عقب‌نشینی " نخواهد کرد . پلمپ مکان‌هایی که پذیرای زنان دارای پوشش اختیاری بودند ،ارسال اس‌ام‌اس‌های هشداردهنده ، جریمه و توقیف وسیع وسایط نقلیه که در آن زنان از پوشش اختیاری استفاده می‌کردند ، دستگیری و تشکیل صدها هزار پرونده در سراسر کشور در این رابطه و جریمه های سنگین برای تحت فشار قرار دادن خانواده ها و نیز تلاش برای تهیه و تصویب قانون "حجاب و عفاف" به عنوان بخش هایی از این استراتژی چند لایه تاکنون مورد بهره برداری قرار گرفته است .

📌حکومت با طرح وابسته بودن مخالفان حجاب اجباری به جریان‌های وابسته به خارج جرقه جنگی دیگر را با نام "طرح نور" و " سفیران مهر" که جز تاریکی و نفرت و کینه چیزی را با زنان این سرزمین به همراه نداشته و دستاوردی به همراه نخواهند داشت کلید زده است. طرحی که به گزارش رسانه ها و بنابر اعتراف دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر یک طرح امنیتی است .

📌تشدید سیاستهای گشت ارشادی در دانشگاه‌ها و تنگ کردن فضای دانشگاه با استناد به قانونی که به گفته نماینده مهاباد هنوز به صورت شکلی مورد تصویب شورای نگهبان قرار نگرفته است ، مسدودسازی صفحات پرمخاطب اینستاگرام ، هوشمندسازی طرح نور برای شناسایی زنان فاقد حجاب و بازداشت نزدیک به ۵۰۰ زن و دختر تنها در روز اول اجرای طرح درتهران فقط بخش کوچکی از اقدامات بخش افراطی حکومت برای برگردانده اوضاع به قبل از مهسا از ١۵ فروردین بدینسو به شمار می‌رود.

📌هنوز جامعه از شوک لشکرکشی جدید حکومت علیه زنان خارج نشده که محکومیت توماج صالحی به اعدام نیز رقم می‌خورد. براستی هدف و پیام حاکمیت از دست یازیدن به این اقدامات چیست؟

@nehzatazadiiran

📎متن کامل یادداشت را در لینک زیر مطالعه فرمایید:
https://telegra.ph/NAI-04-28-2
🔸دانشگاه های آمریکا: پیش به سوی مه ٢٠٢۴

🔹صلاح الدین خدیو

@nehzatazadiiran

📌طغیان دانشجویان دانشگاه های آمریکا، یادآور جنبش ضد جنگ ویتنام و شورش های دانشجویی  دهه ۶٠ است که در مه ١٩۶٨ به اوج خود رسید.چهار روز است که دهها هزار دانشجو در شهرهای مختلف آمریکا در اعتراض به جنگ ویرانگر غزه به تظاهرات می پردازند و از حضور در کلاس ها خودداری می کنند.

📌آیا کشتار جمعی بیش از دو میلیون نفر از ساکنان گرسنه و قحطی زدەی یک منطقەی کوچک، چون بر اساس برتری مطلق قدرت نظامی اسرائیل و حمایت بی چون و چرای تنها ابرقدرت موجود جهان از آن صورت می گیرد، عقلانی است؟نسل مه ۶٨ این شجاعت را داشت که نه بگوید و علیه عنصر اتوریته و اقتدار غیردمکراتیک از خانواده گرفته تا کشور و جهان بپاخیزد.

📌جنبش دانشجویی فرانسه، پویش دانشجویان آمریکا ضد جنگ ویتنام و تلاش اصلاح طلبان کمونیست چکوسلواکی برای رهایی از یوغ مسکو در بهار پراگ، جلوەهایی از تلاش برای تحقق عنصر رهایی در جهان مه ١٩۶٨ بودند.

📌اکنون هم داستان همان است و چیزی تغییر نکرده است.نمی توان پوتین را به جهت تجاوز به اوکراین محکوم کرد ولی از عملیات نظامی بدون تناسب اسرائیل با توجیه; دفاع از خود جانبداری نمود.این گونه  استدلال کردن های انگیزشی واجد تناقض هایی بزرگند.همانطور که دو سال قبل هم در ابتدای تجاوز روسیه برخی می گفتند: تقصیر خود اوکراین بود که با چرخش به سمت غرب به پوتین گزک داد!

📌جوان ها بیشتر هوادار فلسطین و مسن ترها طرفدار دیدگاه های دولت اسرائیلند.از قضا یکی از پویایی های جنبش ۶٨ نیز، شکاف نسلی میان والدین و فرزندان بود.بخشی از پویایی رادیکالیسم دهەی ۶٠ ناشی از طغیان علیه پدرسالاری و محافظەکاری حاکم بر خانوادەها بود.ظاهرا این متغیر اکنون هم موجود است. جنبش های اجتماعی در جوامع توسعه یافته مانند تب هایی گذرا هستند که اختلال و بیماری سیستم را برملا می کنند.

📌هنوز چند روز تا ماه مه باقی مانده است، اما سالی که نکوست از بهارش پیداست! آیا جنگ وحشیانەی غزه یک مه ۶٨ دیگر را در آستین دارد؟

@nehzatazadiiran

📎متن کامل یادداشت را در لینک زیر مطالعه فرمایید:
https://telegra.ph/NAI-04-28-3
🔸مصدق، حامی کارگران

🔹به مناسبت روز جهانی کارگر

@nehzatazadiiran

مصدق در حمایت از طبقه کارگر، قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران و تأسیس سازمان بیمه‌های اجتماعی کارگران را برای نخستین بار در ایران به تصویب رساند. بیمه‌های کارگران، موارد زیر را پوشش می‌داد:

- حوادث و بیماری‌ها و از کارافتادگی ناشی از کار و غیرکار
- حوادث و بیماری‌های خانواده بلافصل کارگر
- ازدواج، حاملگی و وضع حمل
- حق عائله‌مندی
- حقوق بازنشستگی
- هزینه کفن و دفن
- کمک به بازماندگان کارگر متوفی
- پرداخت حقوق ایام بیکاری
#روز_کارگر

@nehzatazadiiran
🔸پیام تسلیت نهضت آزادی ایران به مناسبت درگذشت برادر آقای مهندس میثمی

@nehzatazadiiran

بسمه تعالی
برادر ارجمند جناب آقای مهندس لطف‌الله میثمی

درگذشت شادروان مهندس فضل‌الله میثمی برادر بزرگوارتان را به شما و خاندان محترم میثمی صمیمانه تسلیت می‌گوییم.
ضمن آروزی سلامتی و توفیق تداوم خدمت برای جنابعالی و خاندان محترم میثمی برای آن شادروان آمرزش و رحمت بیکران الهی خواستاریم.

نهضت آزادی ایران
١٢ اردیبهشت١۴٠٣

@nehzatazadiiran
🔸دولت ملی و حمایت از کارگران

🔹منبع:اقتصاد ایران در دوران دولت ملی
فرشاد مومنی - بهرام نقش تبریزی
نشر نهادگرا ، ص ۱۸۱-۱۸۰

@nehzatazadiiran

مصدق ‌‌بدون مطرح ساختن شعارهای تند و به اصطلاح انقلابی و بدون بیان سخنان آتشین مبنی بر ظلم کارفرمایان و مظلومیت کارگران - چنان که در آن دوره مرسوم بود- دست به سلسله اقداماتی برای افزایش رفاه حال کارگران زد. از مهمترین و اساسی ترین اقدامات او در این زمینه، تصویب قانون بیمه های اجتماعی کارگران و تأسیس سازمان بیمه های اجتماعی کارگران بود که برای نخستین بار در ایران صورت می گرفت.

قانون مزبور که در سال ۱۳۳۱ و در ۹۶ ماده تدوین شد، تمام کارخانه ها و بنگاه های مشمول قانون کار را موظف می کرد که کارگران خود را برای استفاده از کمک های ذیل نزد آن سازمان بیمه کنند:

- حوادث و بیماریها و از کارافتادگی ناشی از کار و غیرکار
- حوادث و بیماریهای خانواده بلافصل کارگر
- ازدواج، حاملگی و وضع حمل
- حق عائله مندی
- حقوق بازنشستگی
- هزینه کفن و دفن
- کمک به بازماندگان کارگر متوفی
- پرداخت حقوق ایام بیکاری

در خصوص بیمه بیکاری در ماده ۷۹ قانون فوق آمده بود که سازمان صندوقی به نام صندوق کمک به بیکاران تأسیس خواهد کرد که درآمد آن ۵ درصد مجموع درآمدهای حاصله از حق تعاون و بیمه سازمان خواهد بود. در ماده ۸۱ همین قانون، میزان کمک بیکاری برای متأهلین ۵۰ درصد و برای افراد مجرد ۳۵ درصد حداقل دستمزد ناحیه ای خواهد بود که کارگر در آنجا بی کار شده است.

همچنین کارمندان فنی و دفتری نیز که به طور ثابت در کارخانه ها و بنگاههای مشمول قانون کار مشغول بودند و حقوق ثابت شان از ۶ هزار ریال تجاوز نمی کرد مشمول مقررات این لایحه قانونی می شدند.

در ماده دوم لایحه قانونی یادشده، تصریح شده بود که پیشه وران و کارگرانی که مشمول ماده فوق نیستند در صورت تمایل می توانند در مقابل پرداخت حق بیمه، خود را نزد سازمان بیمه کنند.

سازمان دارای شورایی ۱۱ نفره بود که در آن، ۲ نفر نماینده اتحادیه های کارگری و ۲ نفر نماینده اتحادیه کارفرمایان بودند و سایر اعضای شورا عبارت بودند از وزیر کار یا قائم مقام او، وزیر اقتصاد ملی یا قائم مقام او، وزیر بهداری یا قائم مقام او، وزیر کشور یا قائم مقام او، یک نماینده از سازمان برنامه، یک نماینده از شرکت ملی نفت ایران و یک نماینده از بنگاه راه آهن دولتی.

سازمان علاوه بر شورا، دارای هیئت مدیره ای سه نفره بود که مرکب بود از نماینده وزارت کار که در امور بیمه های اجتماعی بصیر باشد، نماینده کارفرمایان و نماینده کارگران، هر دو به انتخاب شورای عالی کار.

یکی دیگر از اقدامات دولت در این دوره در جهت حمایت از کارگران، تنظیم و اجرای آیین نامه مجازات متخلفین از قانون کار بود. طبق این قانون، در کارگاه‌های مشمول قانون کار، کارفرما حق استخدام کارگر بیگانه را نداشت و در صورت تخلف مجازات می شد. از دیگر موارد مهم این آیین نامه می توان به ماده ۴ آن اشاره کرد که در این ماده آمده بود اگر ارجاع کارهای سخت و خطرناک به زنان باردار یا افراد کمتر از ۲۶ سال، باعث بیماری یا نقص عضو و یا سقط جنین شود، کارفرما مجازات می شود.

ماده ۵ نیز اشعار بر این داشت که متخلفین از اجرای مقررات مربوط به بهداشت و حفاظت کارگران و کارهای سخت و خطرناک، به حبس و پرداخت نقدی محکوم می شوند.

دو ماده اخیر نشان دهنده ارزشی ست که دولت برای حفظ سلامتی کارگران قائل بود. حمایت های دولت از کارگران، نشانه بارزی ست از اینکه مصدق رشد اقتصاد کشور را همراه با رفاه کارگران و تمام اقشار جامعه می خواست، نه به قیمت نابودی آنان.

@nehzatazadiiran
🔸 جای معلم حق طلب در زندان نیست

@nehzatazadiiran

اعتراضات معلمان ایران و جنبش مدنی سیاسی آنان در دهه ٣٠ و به خصوص در سال‌های سیاه بعد از کودتای ٢٨ مرداد سال ١٣٣٢ آغاز شد و در سال ١٣۴٠ هم زمان با سیاست‌های ایجاد خفقان در رژیم برخاسته از کودتا به اوج رسید و در نهایت در روز ١٢ اردیبهشت ،یک معلم ٢٩ ساله به نام دکتر ابوالحسن خانعلی در اعتراضات معلمین تهران به ضرب گلوله مستقیم ماموران حکومتی در میدان بهارستان کشته شد. کشته شدن خانعلی مانند اضافه شدن هیزم به آتش اعتراضات بود که منجر به تعطیلی مدارس، گسترده شدن و دامنه دار شدن اعتراضات و در نهایت استعفای جعفر شریف امامی از مقام نخست وزیری شد. شریف امامی تصمیم داشت حتی از ارائه پیکر خانعلی هم سرباز زند. این اتفاقات باعث شد که در همان دوران، روز ١٢ اردی بهشت ماه به نام روز معلم نامگذاری گردد.

پس از انقلاب ۵٧ با کشته شدن آیت الله مطهری در تاریخی نزدیک به این روز با این که ایشان هیچگاه در جامعه صنفی فرهنگیان و معلمان حضور نداشت، جمهوری اسلامی تصمیم گرفت با تغییر مبدا تاریخی روز معلم، عقبه نهضت و جریان معلمان را که از حیث جمعیت، بخش قابل توجهی از کارمندان دولت را شامل می‌شوند حذف و محو کند. و روز ١٢ اردیبهشت یا روز معلم را،روز کشته شدن آیت الله مطهری قلمداد نماید.

اما به دلیل تداوم تبعیض و فساد سیستماتیک توسط رژیم، مجددا این قشر تحت ستم و تبعیض حقوقی قرار گرفتند و تشکیلات و شورای صنفی معلمان شکل گرفت و خاستگاه مبارزات فرهنگیان هم در تاریخ ایران از غبار نیرنگ و سانسور جمهوری اسلامی زدوده شد و مجددا نام دکتر ابوالحسن خانعلی بر سر زبان‌ها افتاد. امروز، نهضت و خیزش معلمان ایران در ادامه همان مبارزات پیشین خود و با همان مطالبات همچنان می‌خروشد و در مقابل استبداد و فساد می ایستد، چرا که فساد، با هر صورت و عنوان که باشد، فساد است، چه در ردای سلطنت، چه در لباس روحانیت، با فساد و ناراستی باید مقابله کرد.

معلمان ایران بعد از چندین دهه اعتراض و فراز و نشیب در حکومت‌های مختلف، همچنان از هم طرازی منصفانه نسبت به خود و دیگر کارکنان دولت محرومند و با وجود این که در معرض آسیب‌های ناشی از فشار روحی و جسمی قرار دارند، از بیمه‌های درمانی و بازنشستگی کارآمدی برخوردار نیستند و همواره مورد آسیب مستقیم ناشی از فسادها و دزدی‌های کلان مسئولین حکومتی می باشند.

معلمان شرافتمند ایران ناگزیرند با حقوق تقریبا ثابت یا با افزایشی اندک،بار گرانی و تورم طاقت فرسای موجود در کشور را به دوش بکشند.این فشارهای سیستماتیک به معلمان ،در کنار دخالت محتوای ایدئولوژیک در برنامه‌ ریزی‌های درسی موجب آسیب به آموزش فرزندان ایران هم می‌شود.

از طرفی با وجود سیستم‌های نظارتی سنگین و مشارکت‌های فرمایشی و دستوری این قشر درمناسبت‌های سیاسی جمهوری اسلامی، معلمان همواره در یک فضای رعب آور از بابت آزادی بیان و مطالبات صنفی بر حق خود قرار دارند، در چنین فضایی ایجاد تشکیلات و تقویت کانون‌های صنفی معلمان و ایجاد رسانه مستقل از راهکارهای قانونی و برحق فرهنگیان ایران برای بررسی وحل کردن مشکلات است. بر طرف شدن تضییع حقوق معلمان،قطعا در راستای بهروزی فرزندان ایران زمین و آینده آنان هم هست.در سال‌های اخیر تعدادی از معلمان مورد بازداشت‌ها، احکام قضایی و محرومیت‌های گوناگون قضایی و درون سازمانی قرار گرفته‌اند.

جبهه ملی ایران مبارزات و مطالبات معلمان ایران را پیرامون وضعیت معیشتی و اصلاح نظام آموزشی و حق آزادی بیان را جزو حقوق ابتدایی و اولیه معلمان دانسته و تاکید می‌کند، جای معلم هرگز در زندان و دادگاه نیست.ما معتقدیم سیاست‌های تبعیض آمیز جمهوری اسلامی در قبال معلمان ایران،پا جای پای رژیم سابق گذاشتن، حتی به گونه‌ای محکم‌تر و شدیدتر است.

کرامت و شان معلمان ایران در طی دهه‌ ها همان است که هر سال مانند الفبا نسل به نسل مبارزه و مطالبه‌گری را به فرزندان این میهن و همه شهروندان می‌آموزند، شرافت و کرامت معلمان ایران در تداوم همین مطالبه گری شرافتمندانه تاریخی است و این امر مهمی است که موجب می شود تا ملت ایران این پیشقراولی معلمان را بیش از پیش گرامی داشته و ارج بنهند.

هیات رهبری اجرائی جبهه ملی ایران
تهران – دوازدهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳

@nehzatazadiiran
🔸چرا نمی‌شود با حامیان ظلم بحث منطقی کرد؟

🔹هانا آرنت

🔹منبع : کتاب توتالیتاریسم

@nehzatazadiiran

وقتی حکومت هیتلر مشغول نسل‌کشی فجیع ۶ میلیون یهودی در سراسر اروپا بود، نه تنها یک نفر آلمانی به این موضوع معترض نبود بلکه از این اقدامات حمایت هم می‌کردند! نکته جالب اینکه در آن برهه زمانی، بحث منطقی با مردم آلمان اصلآ جواب نمی‌داد و اکثر آن‌ها این جنایت‌ها را برای سعادت مردم آلمان و حتی مردم جهان توجیه می‌کردند.

"هانا آرنت" در کتاب "توتالیتاریسم" می‌گوید: انتظار بحث منطقی با حامیان حاکم ظالم هرگز جواب نمی‌دهد. به‌خاطر اینکه به واسطه "ایدئولوژی" دو چیز در آن‌ها مُرده:

۱) خودانگیختگی
۲) خصایص انسانی

وقتی خودانگیختگی از بین‌ می‌رود، آن بخش از مغز که مسئول "تفکر انتقادی" است، انگار خاموش می‌شود. وقتی قابلیت تفکر نقادانه از بین می‌رود، فرد نمی‌تواند بر اساس ارزش‌های اخلاقی و انسانی درون‌زای خودش اتفاقات را بسنجد. در واقع ترازوی ذهنی این آدم‌ها، فقط با ایدئولوژی حکومت، خوب و بد را می‌سنجد.

در جنگ‌جهانی دوم دستگاه تبلیغاتی آلمان به مردم تلقین کرده بود که یهودیان عامل بدبختی آلمان و جهان هستند. ذهن مردم آلمان هیچ‌وقت نمی‌پرسید که نسل‌کشی یهودیان، انسانی است یا نه. چون ترازوی ذهنی‌شان این طور می‌سنجید که آن‌ها موجودات پلیدی هستند که باید نابود شوند.

وقتی خصایص انسانی از بین‌ می‌رود، آدم برای انجام هر کاری که هم‌جهت با ایدئولوژی حکومت باشد، آماده‌ست؛ بدون اینکه فکر کند آن کار چقدر اخلاقی‌ و انسانی ست. یهودی‌ها زنده‌زنده داخل کوره‌ها سوزانده می‌شدند ولی هیچکس اعتراضی نداشت. ولی غیر از آلمانی‌های آن دوره، احتمالا همگان در طول تاریخ  قضاوتشان این است که این اتفاق چقدر نفرت‌انگیز و غم‌انگیز است.

ایدئولوژی، انسانیت را از آدم‌ها سلب کرده بود. ذهن آلمانی‌ها این شکلی شده بود: موقع قضاوت در باره هر اتفاقی، تفکر و احساس‌‌شان تعطیل می‌شد و قضاوت ایدئولوژی حاکمیت، جانشین می‌شد. گرایش ایدئولوژی حاکمیت، تعیین می‌کرد که کدام اقدام خوب و زیباست و کدام اقدام نفرت‌انگیز و زشت.
ایدئولوژی، "انسانیت" و "اخلاق" آلمانی‌ها را به خدمت "ماکیاولیسم" در آورده بود. برای آلمانی‌های دوره نازی هر وسیله‌ای که باعث رسیدن به "هدف" مورد نظر حکومت بود، موجه، بدیهی، مجاز و مشروع بود.

@nehzatazadiiran
‎⁨نشریه_کمیسیون_اقتصادی_شعبه_تحقیقات_نهضت_آزادی_ایران⁩.pdf
1.7 MB
🔸 نشریه اقتصادی نهضت آزادی ایران

🔹
شماره پنجم

@nehzatazadiiran

📌کمیسیون اقتصادی شعبه تحقیقات نهضت آزادی ایران در نشریه خود به جمع‌آوری اخبار و تحلیل‌های مهم در زمینه اقتصادی در فروردین ماه ١۴٠٣ پرداخته است.

📌اخبار داخلی

-حداقل حقوق کارگر ایرانی به دلار چقدر میشود؟

-تغییرات صادرات ایران به اروپا بیشترین رشد و کمترین کاهش به کدام کشورها رسید؟

-چینی سازی تجارت ایران

-ایران دوازدهمین اقتصاد با رشد نقدینگی بالا در سال ۲۰۲۳

-وضعیت صنعت فولاد کشور در سالی که گذشت (مقاله اختصاصی کمیسون اقتصادی شعبه تحقیقات نهضت آزادی ایران)

-حمله موشکی پهپادی به خاک اسرائیل عملیات وعده صادق و تبعات اقتصادی آن

تعطیلی دومین روز کاری هفته شنبه -یا پنج شنبه؟ (پرونده ویژه ماه)

📌اخبار بین الملل

-پیش بینی رشد اقتصادی آمریکا و اقتصادهای توسعه یافته در سال ۲۰۲۴

-رشد جمعیت در قاره های مختلف جهان

-بحران مسکن

📌یادداشت ها

-گذر از فساد سیستماتیک به قلم دکتر محمدرضا یوسفی

-لی کوان یو معمار سنگاپور نوین به قلم مهران ارژنگ

@nehzatazadiiran
دکتر ملک پور 16-12-1402 IAIE
انجمن اسلامي مهندسين
🔸آینده دین در ایران (ره یافتی جامعه شناختی)

🔹دکتر علی ملک پور(شنیداری)

🔹۱۶ اسفند ۱۴۰۲

@nehzatazadiiran
🔸مراسم یادبود مهندس فضل‌الله میثمی

🔹زمان : سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت‌ماه ، از ساعت ۱۸ الی ۱۹/۳۰

🔹مکان : مجتمع رعد
شهرک غرب، خیابان هرمزان، خیابان پیروزان جنوبی، کوچه پنجم، پلاک ۷۴

@nehzatazadiiran
🔸وقتی مصدق، طبع خاموش فروزانفر را به سخن آورد...

🔹به مناسبت سالگرد درگذشت استاد بدیع الزمان فروزان

@nehzatazadiiran

بدیع‌ الزمان فروزانفر، ادیب، نویسنده، مترجم، سراینده و پژوهشگر ادبی ایرانی و مدرس برجسته دانشگاه در زمینه زبان و ادبیات فارسی بود. او یکی از مولوی‌پژوهان بزرگ امروزی بود و در این زمینه آثار ارزشمند گوناگونی را نگاشت. فروزانفر همچنین سال‌ها استاد کرسی‌دار ادبیات فارسی در دانشگاه تهران و نیز از کارمندان فرهنگستان زبان و ادب فارسی بود.

این ادیب فرهیخته، استادِ راهنمای جمعی از دانشجویان مبرّز دوره دکتری در دانشکده‌های ادبیات و الهیات بود که اغلبِ آنان بعدها استادان برجسته ادب پارسی و مطالعات فرهنگ ایران شدند؛ از جمله پرویز ناتل خانلری، ذبیح‌الله صفا، عبدالحسین زرین‌کوب، سید جعفر شهیدی، محمدرضا شفیعی کدکنی، سیمین دانشور و بسیاری دیگر.

در عرصه سیاست، فروزانفر از طرفداران دکتر مصدق بود. در روز ۲۹ اسفند ۱۳۳۱ به مناسبت یکمین سال‌روز ملی شدن صنعت نفت، مصدق سخنرانی پرشوری ایراد کرد و در بخش پایان سخن خود، با لحنی هیجان‌برانگیز، مردم را «به دفاع از منافع وطن» توصیه نموده و آنها را «در برابر خصم» به «مقاومت و ایستادگی» دعوت کرده بود. همین سخنرانی شور‌انگیز، طبع خاموش فروزانفررا به سخن واداشته بود و باعث شد او شعری در پشتیبانی از مصدق و شادباش نوروز بسراید. فروزانفر سروده خود را با ذکر این مقدمه، از طریق واسطه‌ای تقدیم مصدق می‌کند:

«پس از عرض سلام و ارادت، چند بیتی که به نظم آمده بود به حضور شریف فرستادم تا به عنوان هدیه نوروز که سنّت ایرانیان است، به محضر مبارک جناب آقای دکتر مصدّق تقدیم فرمایند. نظم این قطعه مختصر پس از اصغا نطق مؤثر جناب معظم در روز ۲۹ اسفند ۳۱ صورت گرفت و ابتهاج از آن خطابه که نموداری از مقاومت یک مرد شرافتمند ایرانی در برابر بیگانگان بود، طبع خاموش مرا بسخن درآورد.»
۴/ ۱/ ۳۲ ، مخلص، فروزانفر

ای مصدّق ثنا سزاست ترا/ همّت اندر خور ثناست ترا
زانکه زاین سرزمین بحول اله/ دست بیگانه از تو شد کوتاه
نفت‌خواران حیله‌آور پست/ رشته چاره‌شان ز تو بگسست
راستی را که مرد مرد تویی/ زانکه با دیو در نبرد تویی
گر چه انگیخت او به حیله سپاه/ یک سر مو دلت نگشت از راه
به خرد در زمانه مشهوری / از هوی پاک و از طمع دوری
سخنی مختصر بگویم من / در دلت نیست جز که مهر وطن
عید نوروز بر تو فرّخ باد / هرچه پرسی ز بخت پاسخ باد

@nehzatazadiiran
🔸پیام تسلیت بیش از ۷۸۰ نفر از فعالان فرهنگی ، اجتماعی و سیاسی به مهندس لطف‌الله میثمی


@nehzatazadiiran

انالله و اناالیه راجعون

برادر گرامی جناب آقای مهندس لطف‌الله میثمی

غم از دست دادن عزیزان و به سوگ آنان نشستن، صبری عظیم می‌خواهد و البته می‌دانیم عظمت هیچ صبری از وسعت غم نزدیک‌ترین عزیزان نمی‌کاهد.

درگذشت برادر ارجمندتان، جناب آقای مهندس فضل‌الله میثمی را به شما که بخوبی از فلسفه‌ی زندگی و نیز هجرت از آن آگاهید، تسلیت عرض می‌کنیم. باشد که در این رنج فراق، پیاممان تسلی بخش اندوه بزرگتان باشد.

برای شما و خانواده محترم و بازماندگان صبر و شکیبایی و برای آن عزیز در گذشته غفران و رحمت واسعه الهی را خواستاریم.

اسامی :

سیدهاشم آقاجری, رضا آقاخانی, خسرو آذربایجانی , زهره آقاخانی, ابوطالب آدینه‌وند, مرضيه آذرافزا, فاطمه آذری, محمّد آزادی, حسن آصالح, آخوندمکی, محمدصادق آخوندی, احمد آقامحمدی, عبدالرحیم آقامحمدی, محمود آقامحمدی, محمدکریم آقامحمدی, محمد آقامحمدی , حسین آقامحمدی‌رهنانی, حمید آصفی , فاطمه آقانوری, محمود آقائی, محمد آقایی‌تبریزی, محمدرضا آهنی, علی آهنین‌پنجه, سیدیعقوب آل‌شفیعی‌فومنی, غلام‌حيدر ابراهيم‌باى‌سلامى, محمد ابراهیم‌زاده, مصطفی ابراهیمی, محمود ابراهیمی, حمیده ابراهیمی, حسنعلی ابوطالبی, هادی احتظاضی, حمید احراری , سیداحمدرضا احمدپور, زینب احمدی, رضا احمدی, وحید احمدی, سیدغفور احمدی ونهری, سیدمهدی احمدی, فهیمه احمدیان, طیبه احمدیان, رامین اخلومدی, مائده ارباب‌زاده, مریم ارباب‌زاده, مهران ارژنگ, مهدی ارژنگ , حسین ارغوانی, محسن آرمین , احمدرضا اسدی, بتول اسدی, بهاره اسدی, عبدالرحیم اسدی‌لاری, صفر اسلامى, یداله اسلامی, محرم اسلامی, حاجی اسماعیلی, حمیدامین ‌اسماعیلی, احمدرضا اشترى, حسین اشفاق, حسن اشفاق, سیدمرتضی اعتصامی, محبوبه اعرج‌شیروانی, فرزانه افشاری, فهیمه افشاری, سیدعبدالمجید الهامی , مرتضی الویری, عباس اقبال, اعظم اكبرزاده, علی اکبر طاهری‌قزوینی, علیرضا اکبرزادگان, حیدر اکبری, کرامت‌الله اکبری, کاظم اکرمی, جواد امام, امیرحسین امامی, مصطفی امامی, شهربانو امانى, زهره امانی, حبیب‌الله امیری, مرتضی امیری‌جرقویه, کاک‌حسن امینی, رضا امینی, فاطمه انصاری, عبدالله انصاری, معصومه انصاریان, اعظم اوشانی, محسن‌ آویژگان, محمدعلی ایازی, سعيده ايزدى, مصطفی ایزدی, زهرا ایزدی‌پور, علی‌اصغر باباخانی, مرتضی باباصفری, مصطفی بادکوبه‌ای‌هزاوه‌ای, ابوالفضل بازرگان, عبدالعلی بازرگان, محسن باستانی, عباس باقرصاد, محمدرضا باقری, مجتبی‌ باقری, زهره باقری, محمود باقری, محمدباقر بختیار, اکبر بدیع‌زادگان, احمد بدیعی‌, احترام‌السادات براتی‌منش, خانم بردی, سعید بزرگی, فرشته بقایی, محمد بلبلیان, محمدحسین بنی‌اسدی, مریم بهادری, عماد بهاور...

@nehzatazadiiran

📎اسامی کامل را در لینک زیر مشاهده فرمایید:
https://telegra.ph/NAI-05-06-5
🔸شورش علیه سیاست

🔹منصوره محمدی خبرنگار گروه سیاست

🔹منبع:روزنامه هم میهن۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

@nehzatazadiiran

📌دفتر طرح‌های ملی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ایران در زمستان سال گذشته، از موج چهارم پیمایش ملی ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان رونمایی کرد. داده‌های این موج به شیوه پیمایشی و براساس مصاحبه حضوری با مشارکت ١۵ هزار و ٨٧٨ نفر و از افراد ١۵ سال به بالا در ٣١ استان کشور انجام شد و افراد شرکت‌کننده در این پیمایش به‌صورت تصادفی انتخاب شدند. یافته‌های این گزارش ملی در بخش‌های مختلفی از جمله نگرش‌های اقتصادی، مشارکت سیاسی، مسائل و مشکلات کشور، آزادی سیاسی، آزادی‌های اجتماعی، فرهنگی و امنیتی ازجمله مواردی است که در این موج به آن پرداخته شده است.

📌از بهمن‌ماه سال گذشته تاکنون اطلاعات آماری این پیمایش در اختیار عموم قرار نگرفته است، هرچند که صابر جعفری‌کافی‌آباد، رئیس مرکز طرح‌های ملی هفته گذشته در نشست خبری اعلام کرد که مجلدی از نتایج این موج به‌زودی منتشر خواهد شد. اما مرکز تحقیقات اجتماعی و داده‌کاوی شناخت در گزارشی برخی یافته‌ها را با موج‌های قبلی این پیمایش مقایسه کرده است و برخی داده‌های آماری را که در اختیار معدودی از پژوهشگران قرار گرفته، ارزیابی کرده است.

📌در بخشی از این پیمایش تحولات نگرش‌های سیاسی کشور در دو بخش (پنج سال گذشته و پنج سال آینده) بررسی شده است. در بخش نخست این پیمایش، یک سوال مشترک؛ (از نظر شما وضعیت سیاسی نسبت به ۵ سال گذشته چه تغییری کرده است؟) از شرکت‌کنندگان مطرح و سپس براساس جنسیت، سن، درآمد، تحصیلات و محل سکونت نتایج مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است.

📌نگرش عمومی نسبت به وضعیت سیاسی کشور حاکی از آن است که بیش از نیمی از مردم (۵۵/۵ درصد ) در سال ۱۴۰۲ معتقدند که وضعیت در ۵ سال آینده بدتر خواهد شد، حال آنکه این پیش‌بینی در سال ۱۳۹۴ بسیار کمتر بوده است(۲۲/۲ درصد). از سوی دیگر درحالی‌که ۲۸/۴ درصد معتقد به بهبود شرایط هستند، ۱۶ درصد نیز معتقدند که شرایط فرقی نخواهد کرد.

📌در این بخش پژوهش نیز ابهامات و سوالاتی مطرح است که دلایلی برای آنها اعلام نشده است. از جمله اینکه چه مسئله‌ای باعث شده است که پیش‌بینی‌ها نسبت به وضعیت سیاسی کشور در آینده اندکی بهبود پیدا کند و معیارهای بهبود وضعیت سیاسی در آینده چه خواهد بود؟

@nehzatazadiiran

📎متن کامل یادداشت را در لینک زیر مطالعه فرمایید:
https://telegra.ph/NAI-05-07
🔸منتشر شده در توییتر محمد توسلی

🔹دبیرکل نهضت آزادی ایران

@nehzatazadiiran

سکوت حاکمیت در قبال عملکرد طالبان، شیعه‌کشی و مخاطرات عوامل آنان در داخل ناشی از نداشتن پشتوانه حمایت مردمی ج ا است، لاجرم در مقابل قدرت‌های کوچک سپر می‌اندازد.
‏راهکار اصلاح ساختاری در قانون اساسی است تا امکان اجرای اصل ۹۹ و قرار گرفتن شورای نگهبان در جایگاه قانونی آن فراهم شود
🔸منتشر شده در توییتر محمد توسلی

🔹دبیرکل نهضت آزادی ایران

@nehzatazadiiran

📌هدف از اصلاح ساختاری در اصول قانون اساسی رفع مشکلات عملکرد شورای نگهبان است که بجای نظارت بر عملکرد وزارت کشور از سوی ملت، موضوع اصل ٩٩، بجای ملت تصمیم گیری می‌کند و حقوق اساسی ملت که در اصل ۵۶ تصریح شده نادیده می‌گیرد.
‏پیامدهای آن نقض ⁧ #آزادی⁩ و ⁧ #حاکمیت_ملت⁩ و بحرانهای جاریست.

📌با اصلاح ساختار قانون اساسی و حذف اصل ولایت مطلقه فقیه که در سال ۶۸ در بازنگری به آن اضافه شده است، بسیاری از اصول آن اصلاح و شرایط برگزاری انتخابات آزاد و سالم و عادلانه که مطالبه ملی است تضمین می‌شود و بطور طبیعی نحوه انتخاب اعضای شورای نگهبان و جایگاه آن نیز اصلاح خواهد شد.
🔸نهضت ادامه دارد

🔹تلاش و ایستادگی در راه آزادی،‌ همراهی با مردم

🔹به مناسبت شصت و سومین سالگرد تاسیس نهضت آزادی ایران

زمان: پنج شنبه٢٧ اردبهشت ١۴٠٣ ساعت٢٠تا٢٣
کلاب هاوس گفتگوهای ملی

@nehzatazadiiran
2024/05/12 09:49:56
Back to Top
HTML Embed Code: